Valve dezvăluie Index, noul echipament de Realitate Virtuală pentru PC

După luni întregi de zvonuri, Valve a dezvăluit Index, noul echipament pentru realitate virtuală de înaltă performanță. Precomenzile încep pe data de 1 Mai, iar produsul va ieși pe piață în luna Iunie.

Index, care este conceput pentru utilizatorii cu cerințe mari de performanță, este alcătuit din trei părți: casca, manetele de control, și noile stații cu senzori 2.0. În timp ce Oculus Rift S al lui Facebook folosește senzori interni de urmărire, Valve a ales o soluție externă deoarece ei nu cred că tehnologia competiției este suficient de rafinată.

Index folosește două afișaje cu cristale lichide, la rezoluția de 1440×1600 pixeli (comparativ cu rezoluția combinată a lui Vive de 2160×1200 și cu panoul LCD de 2560×1440 al lui Oculus Rift S) și promite „o fidelitate mai mare a imaginii pentru același cost de randare”. Va avea o rată de refresh de 120Hz, dar este compatibil cu rata lui Vive de 90Hz (comparativ cu Rift S care va funcționa la 80Hz) și promite un câmp vizual cu 20 grade mai larg decât Vive.

Echipamentul are căști integrate care sunt special făcute să nu atingă urechea. Astfel, acestea interacționează cu „geometria urechii exterioare și a capului” pentru a oferi „o cale mai naturală de a experimenta sunetele”. De asemenea casca include camere ale companiei HMD și porturi USB-3 tip A.

Cât despre manetele de control, Valve spune că au fost concepute special ca să ușureze interacțiunile cu obiecte, oameni și mediul înconjurător „la fel ca în lumea reală” și să permită sesiuni mai lungi de joc. Ca să atingă acest scop, controllerele Index au, în afara butoanelor clasice, și 87 de senzori capabili să urmărească poziția mâinii, a degetelor, mișcarea acestora și presiunea folosită pentru a permite mișcări mai naturale „în locul unor metode abstracte cum ar fi apăsarea unuit trăgaci”.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial. Index va fi livrat începând cu data de 28 Iunie și componentele sale pot fi cumpărate individual sau ca un pachet complet. Prețul întregului pachet, care include casca, manetele de control și două stații cu senzori, ajunge la 1000$. Trebuie menționat că există o anume compatibilitate între Index și Vive/Vive Pro, ceea ce înseamnă că este posibil să combinăm echipamentul nou cu căștile, manetele de control și stațiile cu senzori deja existente. În acest fel, casca Index împreună cu manetele noi costă 750$, în timp ce casca singură costă 500$, iar manetele de control 280$. Pentru a face o comparație, Oculus Rift S al lui Facebook este pentru o gamă mai variată de buzunare și va costa 400$ când se va lansa pe 21 Mai.

Cei interesați pot să facă precomandă pentru Index, începând cu 1 Mai, pe site-ul Steam. Valve a mai dezvăluit ca unul din cele trei jocuri dezvoltate special pentru VR de către companie va fi gata de lansare până la sfârșitul anului pentru toate echipamentele VR de PC.

Adauga un comentariu