ThinkReality A6, prima cască AR de la Lenovo

Lenovo a anunțat prima sa cască AR, ThinkReality A6, ca prima dintr-o nouă linie de produse care utilizează realitatea augumentata pe piața întreprinderilor.

A6 este alimentată de chipset-ul Intel Movidius și utilizează ghiduri optice de undă de la Lumus (ghidurile optice de undă reprezintă elementele de bază ale circuitelor optice integrate, active (lasere integrate, amplificatoare laser integrate) cât şi pasive (modulatoare, filtre, comutatoare optice etc) și este atașată printr-un cablu într-o cutie de calcul Android Oreo cu un sistem Qualcomm Snapdragon 845 care se poartă la centură.

Ochelarii AR de la Lenovo cântăresc 380 grame și au un câmp vizual de 40 de grade. Fiecare ochi având o rezoluție de 1080p. Are o cameră RGB de 13MP (modelul cromatic roșu-verde-albastru, abreviat RVA, (folosit adesea sub abrevierea englezească RGB – Red Green Blue) este un model aditiv de culoare, în care culorile albastru, roșu și verde sunt amestecate în diferite moduri pentru a produce o gamă largă de culori) și două camere de tip fisheye (ochi de peste – termenul se referă la cele mai superangulare obiective, cu unghi de cuprindere situat între 160 și 220 de grade).

Aceste specificații o fac ușor mai puțin puternică decât HoloLens 2 de la Microsoft, cu un Snapdragon 850 și un câmp vizual de aproximativ 52 de grade.

 

A6 are controlul vizibilității și recunoașterea gesturilor sau poate folosi un controler 3DoF (mișcarea în cele trei dimensiuni, dar nu și rotația). Setul cu cască funcționează pe Wi-Fi, dar nu pe 4G sau pe 5G. Are o mufă încorporată pentru căști, precum și difuzoare încorporate.

ThinkReality A6 nu are un preț oficial pentru consumatori, dar companiile se pot consulta cu Lenovo pentru achiziții.

 

Adauga un comentariu