Sistem de urmărire pozițională de la Nintendo?

Compania Nintendo dezvoltă un sistem de urmărire care va fi folosit să adauge un efect de calculare a distanței pentru ca întreg conținutul unui afișaj 2D să apară 3D. Deși numele său face referire la urmărirea ochilor, sistemul de fapt urmărește poziția unei perechi de ochelari și nu a pupilelor. În cerere sunt menționate multiple metode de urmărire printre care și camere cu infraroșii și reflectoare IR pentru acestea.

Trebuie spus că sistemul însuși nu are nimic de a face cu realitatea virtuală, dar potențialul există dacă Nintendo se hotărăște să intre pe piața de VR. În 2016 Nintedo a înaintat o cerere de brevet pentru un design de cască VR în care să se poată introduce consola Switch. Conceptul este similar lui Samsung Gear VR, dar a fost considerat de mulți ca nefiind practic datorită mărimii, greutății și rezoluției mici a acesteia. În vara lui 2018 a fost descoperită o setare in Nintendo Switch numită „Mod de Testare VR”, iar în codul sistemului a fost descoperită și o metodă numită „SetVrModeEnabled”. În ciuda acestor fapte, Nintendo continuă să își dispute interesul în realitatea virtuală. În Ianuarie 2018 un reprezentant al companiei a menționat că din punctul lor de vedere publicul larg nu va fi interesat de așa ceva.

Este clar că Nintendo studiază realitatea virtuală și tehnologiile care au legatură cu aceasta, dar nu există nici o certitudine că vom vedea vreodată un produs VR de la compania japoneză.

Adauga un comentariu