Realitatea Virtuală vine în ajutorul persoanelor care suferă de demență

Realitatea Virtuală (VR) poate îmbunătăți calitatea vieții pentru persoanele cu demență, ajutându-le să-și amintească amintirile din trecut, să reducă agresivitatea și să îmbunătățească interacțiunile cu îngrijitorii, spune un studiu.

Tehnologia a ajutat pacienții să-și reamintească amintiri vechi prin furnizarea unor noi stimuli greu de realizat, din cauza sănătății precare sau a inaccesibilității într-un mediu sigur, a declarat echipa de la Universitatea din Kent din Marea Britanie.

Aceste amintiri nu numai că au oferit stimulente mentale pozitive pentru pacienți, ci și i-au ajutat pe îngrijitorii lor să învețe mai multe despre viața lor înainte de îngrijire, îmbunătățind astfel interacțiunea cu pacienții.

VR-ul poate avea în mod clar efecte pozitive pentru pacienții cu dementă, familiile lor si persoanelor care îi îngrijesc, oferind o calitate mai bună și mai satisfăcătoare a vieții, care este astfel disponibila, cu multe rezultate pozitive, a declarat Jim Ang, profesor la Universitatea din Kent.

Pentru acest studiu, cercetătorii au selectat opt ​​pacienți cu vârste cuprinse între 41 și 88 de ani care suferă de dementă, inclusiv boala Alzheimer și boala Huntington.

Fiecare pacient a folosit un set cu cască VR pentru a „vizita” una dintre cele cinci medii virtuale ale unei catedrale, o pădure, o plajă de nisip, o plajă stâncoasă și o scenă rurală.

Sesiunile au fost monitorizate și s-au adunat părerile pacienților și a îngrijitorilor.

De asemenea, pacienții au demonstrat propriile alegeri în timpul experimentului, cu unii dornici să exploreze diferite medii virtuale în cadrul unei sesiuni, în timp ce alții au explorat în mod repetat același mediu.

Cu cercetari suplimentare, va fi posibil să se evalueze care medii virtuale îi ajută mai mult pe pacienti, iar această tehnologie să fie mai eficientă si utilă, a adaugat Jim Ang, profesor la Universitatea din Kent.

Adauga un comentariu