HTC anunță două noi sisteme de căști pentru Realitatea Virtuală

Consumer Electronics Show (expoziția pentru electronice destinate consumatorilor) sau CES este o expoziție de IT organizată anual în luna Ianuarie în Las Vegas și atrage toate tipurile de oameni, de la cei doar curioși la entuziaști ai tehnologiei și de la liderii mondiali în afaceri la deschizătorii de drumuri care inventează totul. Este scena mondială unde inovațiile generației următoare de electronice sunt prezentate publicului

Anul acesta, HTC a făcut două dezvăluiri pentru linia sa de Realitate Virtuală: o nouă cască pentru PC numită Vive Pro Eye și o cască fără fir numită Cosmos. Nu avem specificațiile tehnice ale acestora încă, dar anumite detalii au fost menționate.

Vive Pro Eye

Vive Pro Eye are un sistem integrat care urmărește mișcările ochilor utilizatorului și de asemenea direcția în care se uită acesta pentru o performanță mai bună în VR. De asemenea include un suport pentru randare bazat pe câmpul vizual al acestuia, pentru ca aplicația care rulează să nu creeze decât partea lumii simulate la care se uită utilizatorul într-un anumit moment. Dan O’Brien, unul din directorii de la HTC, a confirmat o colaborare între compania sa și cei de la Nvidia pentru a aduce un nou set de unelte destinate dezvoltatorilor pe noile plăci video din seria RTX. Tehnicile care au fost menționate totuși, nu sunt unice celor de la Nvidia și se pot dovedi eficiente nu numai pentru echipamentele de realitate virtuală, dar și pentru randarea clasică folosind monitorul clasic. Deoarece această cască face parte din familia Vive Pro și pentru că îi seamănă foarte mult fizic, putem estima că va oferi calitatea rezoluției înalte a lui HTC Vive Pro, dar la cerințe hardware mai reduse, astfel fiind accesibil mai multor configurații de PCuri.

Vive Cosmos

Vive Cosmos vine echipat cu seturi de camere duble amplasate în fața căștii și în lateral și de asemenea de o pereche de echipamente de control similare lui Oculus Touch. Această cască are integrat un sistem care îi va permite să funcționeze fără a avea nevoie de senzori externi, de asemenea similar echipamentului Oculus Quest anunțat acum câteva luni. Spre deosebire de acesta, Cosmos are avantajul că va putea fi utilizat pe PC și pe smartphone oferind o experință (sperăm) calitativă acasă dar și opțiunea unei experiențe portabile. Fără a ști mai multe, este imposibil să spunem ce fel de performanțe va avea sau la ce calitate.

Din păcate HTC nu a menționat o dată de lansare sau un preț estimativ pentru nici unul din echipamente.

Adauga un comentariu