Holodomul lui Paul Allen a ajuns la TED în căutare de parteneri

Dacă ești un miliardar priceput în tehnologie, sunt șanse destul de mari să lucrezi deja la un proiect secret inspirat din Star Trek. Acesta a fost cazul lui Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, care înainte de moartea sa a lucrat la o experiență imersivă a realității virtuale (un proiect care implică animalele de companie), cu scopul de a îi purta pe utilizatori într-o excursie virtuală fără a fi nevoie de echipamentul cu cască pe care îl știm.

După cum raportează Axios, compania Vulcan a lui Paul Allen a prezentat la TED(Tehnologie, Divertisment, Design – o conferință americană unde se împărtășesc idei care leagă aceste trei ramuri și nu numai) noile experiențe ale Holodomului. Pur și simplu intrați în dom și datorită unui videoclip de 360 de grade, a patru proiectoare de rezoluție foarte înaltă, sunetului ambiental și experiențelor haptice puteți să călătoriți în vârful muntelui Everest sau să vizitați lumea impresionistă a lui Claude Monet într-o experiență complet imersivă.

Cea mai bună parte a Holodomului este faptul că experiența poate fi împărtășită. Asta înseamnă că poți urca pe Muntele Everest cu un prieten alături, spre deosebire de lumea virtuală singuratică pe care o oferă majoritatea căștilor. De fapt, această experiență partajată a fost o parte a motivului pentru care Allen dorea să creeze cupola. Din fericire, acesta a ajuns să-și vadă proiectul devenind realitate când a dezvăluit Holodomul la Muzeul Culturii Pop din Seattle în mai 2018.

Desigur, crearea unei lumi virtuale comune este o propunere costisitoare. Potrivit lui Axios, Vulcan a fost la TED căutând parteneri pentru a continua să dezvolte experiența respectivă.

Adauga un comentariu