Google Maps adoptă Realitatea Augmentată

Google Maps urmează să primească un modul de realitate augmentată care va ușura urmărirea instrucțiunilor pentru cei cu probleme de orientare.

Acest modul a fost prezentat pentru prima oară la Google I/O 2018 și în sfârșit compania permite anumitor „ghizi locali” să încerce o versiune demonstrativă. De-a lungul anilor, Google a încercat să ofere oamenilor informații despre locul în care se află și chiar și direcția în care aceștia privesc. Această metodă se numește localizare globală și combină Serviciile de Poziționare Globală cu Street View și machine learning. Pur și simplu îndrepți camera telefonului spre mediul in care te afli și sistemul identifică reperele din jur, iar apoi compară cu imaginile din Street View pentru a afla unde te afli. Apoi îți pot fi oferite informații foarte precise despre direcția în care vrei să mergi peste imaginile văzute prin camera telefonului.

Cu modulul de realitate augmentată este imposibil să o iei pe drumul greșit datorită săgeților și textului care apar peste imaginile filmate cu telefonul, in plus, în partea inferioară a ecranului se afișează harta în timp real. Google este în plină testare acum și speră ca părerile „ghizilor locali” să îi ajute la îmbunătățirea modulul în viitor. Din păcate încă nu a fost anunțată o dată de lansare.

Adauga un comentariu