Glitch și Mozilla lansează WebVR, un pachet pentru dezvoltarea site-urilor VR

Experiențele de realitate virtuală au fost „insulițe”; aplicații sau filmulețe, câteodată specifice anumitor platforme, dar în ultimul an s-au văzut eforturi de a le aduce împreună prin intermediul portalurilor și uneltelor nespecifice. Cei de la Mozilla lansează un kit gratuit numit WebVR dezvoltat împreună cu, comunitatea de dezvoltare a aplicațiilor, Glitch.

Acest pachet conține un curs video în cinci părți și exemple interactive de cod cu scopul de a ajuta dezvoltatorii să învețe cum sa folosească A-Frame, o arhitectură WebVR gratuită. A-Frame permite crearea de conținut VR care poate fi vizualizat pe HTC Vive, Oculus Rift, Google Daydream, pe seturile de telefon Gear VR, pe laptop și desktop, incluzând totul de la animații 3D complexe la panorame de 360 grade.

Într-o postare de pe blogul companiei, Mozilla a explicat că speranța lor este de a-i încuraja pe cei care până acum nu au îndrăznit să construiască experiențe pentru realitatea virtuală. Luând asta în considerare exemplele interactive de cod sunt prezentate pe site-ul Glitch alături de instrucțiuni pas cu pas și o fereastră de afișare care permit dezvoltatorilor să vadă în timp real ce se întâmplă în mediul virtual când se fac schimbări în cod. Unul din exemple permite interacțiunea cu planetele din sistemul nostru solar, adăugând și editând sferele folosind un cod simplu în HTML.

Introducerea în WebVR (https://glitch.com/culture/an-intro-to-webvr/) a celor de la Glitch este gratuită și disponibilă acum, iar exemple adiționale de aplicații A-Frame WebVR pot fi accesate aici (https://aframe.io/examples/).

Adauga un comentariu