Acer anunță noua cască VR OJO

În cadrul unei conferințe de presă de la New York, Acer a anunțat o versiune îmbunătățită a setului cu cască OJO Windows VR, care include o rezoluție mai mare, un sunet integrat și o ajustare IPD (Distanța interpupilară (IPD) este distanța măsurată în milimetri între centrele ochilor. Această măsurătoare este diferită de la persoană la persoană și, de asemenea, depinde de faptul dacă se uită la obiecte apropiate sau îndeparte.)

Acer a prezentat astăzi ConceptD o nouă serie de produse high-end de la compania care vizează creatorii profesioniști. Compania a dezvăluit o versiune îmbunătățită a căștilor sale OJO care a fost adusă sub marca ConceptD.

Casca ConceptD OJO are o rezoluție totală de 4,320 × 2,160 și ne așteptăm ca aceasta să utilizeze de fapt o pereche de afișaje a 2160 × 2160, cel mai probabil același lucru fiind și în casca Reverb de la HP.

Susținând ideea că noua cască ConceptD OJO utilizează două afișaje individuale, Acer spune că va include o ajustare IPD care permite utilizatorilor să regleze distanța dintre lentile pentru a se alinia mai bine cu ochii lor. Și versiunea originală OJO 500 include o ajustare IPD, în timp ce casca Acer Mixed Reality destinată consumatorilor, nu.

De asemenea, similar cu OJO 500, ConceptD OJO dispune de un design detașabil al vizorului care permite înlocuirea cu ușurință a suportului pentru cap. Suportul pentru cap pare să fi fost reproiectat în mod substanțial și s-a mutat de la o curea tip halo la o curea deasupra capului, care are un design foarte asemănător modelului StarVR One (un alt set de căști pentru realitate virtuală de la Acer).

Nou pentru ConceptD OJO este sistemul audio de tip „ureche deschisă”. Similar celor mai noi seturi de căști Oculus, înseamnă că sunetul va proveni dintr-o deschidere în benzile din apropierea urechilor, eliminând în totalitate necesitatea căștilor audio. Acest sistem este convenabil, dar poate fi mai puțin imersiv din cauza lipsei de izolare fonică. Fotografiile ConceptD OJO prezintă de asemenea căști integrate pentru ureche, astfel încât adaugarea unui sistem audio opțional ar putea fi disponibil.

Ca și cască, putem presupune că noua ConceptD OJO utilizează aceeași tehnologie de urmărire internă ca și celelalte căști de generație mai nouă, ceea ce permite experiența completă „6DoF” a realității virtuale fără senzori externi.  ( Șase grade de libertate (6DoF) se referă la libertatea de mișcare a unui corp rigid în spațiul tridimensional. În mod specific, corpul este liber să-și schimbe poziția în trei axe perpendiculare, combinate cu schimbări de orientare prin rotație în jurul a trei axe perpendiculare, translatate în față / înapoi, în sus / în jos, axa normală, axa transversală și axa longitudinală.).

Deși este prima dată când auzim oficial despre ConceptD OJO de la Acer, am văzut de fapt la CES 2019 o versiune prototip a acesteia. La acea vreme, echipamentul nu prezenta vizorul alb sau noul suport de prindere pe cap, dar avea designul inconfundabil OJO (cu vizor detașabil) și utiliza aceeași rezoluție de 2160 × 2160. Interesant este faptul că noua cască OJO pe care am văzut-o utiliza un smartphone, deci este posibil să poată fi folosită și cu anumite smartphone-uri, pe lângă PC-uri.

Adauga un comentariu